Papryka Faszerowana Żółtym Serem

 

 

"O gotowaniu nigdy nie można wiedzieć za dużo. Zawsze jest coś nowego do odkrycia." - Bobby Flay

 

Składniki na 3 papryki: 

 

3 podłużne, czerwone lub zielone papryki ok. 110 g każda

3 jajka 

150 g startego żółtego sera np. Gouda wiórki

50 g białej cebuli

2 pełne łyżeczki musztardy

1/2 łyżeczki chrzanu ze słoika

1/2 łyżeczki soli

1/4 łyżeczki pieprzu

 

Wykonanie: 

 

Odkrawamy końcówkę każdej papryki od strony zielonego ogonka i usuwamy gniazdo nasienne. Jajka gotujemy na twardo i ścieramy na średnich oczkach. Cebulę siekamy tzw. chopperem lub nożem na drobne kosteczki. Wiórki żółtego sera przekładamy do miski, dodajemy jajka, cebulę, musztardę, chrzan oraz sól i pieprz. Dokładnie mieszamy i ugniatamy łyżką. Pasta ma być bardzo gęsta i zwarta. Nakładamy ją do środka każdej papryki za pomocą łyżeczki. Ugniatamy każdą porcję, aby farsz dokładnie wypełnił wnętrze. Tak przygotowane papryki kroimy w plastry nie cieńsze niż 1,5 cm.
Bardzo ciekawa propozycja.