Papryka Faszerowana Żółtym Serem
"O gotowaniu nigdy nie można wiedzieć za dużo. Zawsze jest coś nowego do odkrycia." - Bobby Flay
Składniki na 3 papryki:
3 podłużne, czerwone lub zielone papryki ok. 110 g każda
3 jajka
150 g startego żółtego sera np. Gouda wiórki
50 g białej cebuli
2 pełne łyżeczki musztardy
1/2 łyżeczki chrzanu ze słoika
1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki pieprzu
Wykonanie:
Odkrawamy końcówkę każdej papryki od strony zielonego ogonka i usuwamy gniazdo nasienne. Jajka gotujemy na twardo i ścieramy na średnich oczkach. Cebulę siekamy tzw. chopperem lub nożem na drobne kosteczki. Wiórki żółtego sera przekładamy do miski, dodajemy jajka, cebulę, musztardę, chrzan oraz sól i pieprz. Dokładnie mieszamy i ugniatamy łyżką. Pasta ma być bardzo gęsta i zwarta. Nakładamy ją do środka każdej papryki za pomocą łyżeczki. Ugniatamy każdą porcję, aby farsz dokładnie wypełnił wnętrze. Tak przygotowane papryki kroimy w plastry nie cieńsze niż 1,5 cm.
Bardzo ciekawa propozycja.
