Pasta z Wędzonej Makreli


"Miałem takie przepisy, które mówiły: zrób to, zrób tamto. Kto ustala te zasady?" - Emeril Lagasse


Składniki:


1 wędzona makrela ok. 320-330 g

1 czerwona papryczka ok. 20 g

1 jajko 

45 g cebuli

2 łyżki startego żółtego sera

2 pełne łyżki majonezu

2 pełne łyżeczki musztardy

3 mniejsze kiszone ogórki ok. 90 g

sól, pieprz

 

Wykonanie:


Obieramy makrelę z ości i rozdrobnione części przekładamy do miski. Gotujemy jajko na twardo ok. 7-8 minut. Cebulę, ogórki, papryczkę i jajko kroimy w drobną kostkę, i przekładamy do makreli. Dodajemy wiórki startego sera i przyprawiamy solą oraz pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy, łącząc z musztardą i majonezem. 
Doskonała pasta na kolację lub śniadanie.